Leerzaam vrijwilligerswerk

BLOG over DeBroekriem

Mijn ervaring als eventmanager/ werkzoekende

Ik ben Wilma, op moment van schrijven werkzoekende Eindhovense. In mijn eigen zoektocht naar een baan kom ik via Zowel projecten tegen waar ik graag meer over vertel om jou verder te helpen in je zoektocht naar verder leren, werk of inkomen. In deze blog vertel ik meer over DeBroekriem een netwerkorganisatie die on en off line events organiseert over netwerken en solliciteren, ik deel in deze blog mijn ervaringen als eventmanager.

 

Wat is de Broekriem?

“DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten. Dit doen we met ontmoetingen tussen collega baanzoekers. Met inspirerende meet-ups en workshops, georganiseerd door werkzoekendenzelf (eventmanagers) vergroot DeBroekriem het netwerk en de sollicitatievaardigheden van in-between-job’ers.”

 

Uitschrijfgeld

Deze vrijwilligersorganisatie met een fulltime kernteam en landelijk netwerk voor iedere werkzoekende hanteert een slim alternatief voor inschrijfscheld: uitschrijfgeld. Als jij een baan vindt of na maximaal 6 maanden actief te zijn geweest bij DeBroekriem mag jij een zelfgekozen bedrag doneren.

Ik ontmoette Pieter Vermeer, een van de oprichters. Hij straalt enthousiasme uit, de liefde voor zijn vrijwilligersorganisatie is in elk woord en gebaar af te lezen. Hij geeft aan dat Eindhoven meer eventmanagers kan gebruiken. Ik voel mij aangesproken en mag snel daarna deelnemen aan de introductie training voor nieuwe eventmanagers uit het hele land.

 

Een bron van kennis en een groot netwerk

Vooraf krijg je inzicht in de werkruimte van DeBroekriem, een uitgebreide omgeving met apps, zoals chat, waar je alles kan vinden dat je kan helpen als eventmanager; instructie video’s, uitgeschreven events en takenlijstjes. Er is een lijst met locaties en een met sprekers waarin je kunt zien of ze beschikbaar zijn of niet. Het treinkaartje dat ik nodig heb om van Eindhoven naar Utrecht te reizen voor de introductie training krijg ik vooraf, wel zo prettig als je kijkt naar de deelnemers die veelal in-between-job’ers of starters zijn.